Wednesday, April 19

Ca la inchisoare


M-am decis insfarsit sa scriu despre un incident care s-a intamplat cateva saptamani in urma, dupa care inca mai am de suportat consecinte. Jilava mea de scoala, Long Island City High School, este o scoala publica din New York si prin urmare trebuie sa urmeze regulile sistemului de invatamant public din New York. Printre cele o mie de reguli de cacao, tip inchisoare, este una care nu iti da voie sa iesi afara din scoala dupa ce ai intrat (scanat cu ID-ul la intrare), nici macar in perioada de Lunch care iti face parte din orar. Normal ca romani ce suntem incercam sa gasim feluri sa inselam sistemu si asa se face ca aprox. de la inceputul anului am reusit sa ies cu Phillip la lunch in fiecare zi intr-un mod sau altul si sa ma intorc inapoi in scoala fara probleme. Acum vre-o doua saptamani m-au prins si mi-au dat 2 saptamani In-House. Fenomenul In-House este o suspensie de cateva zile (a mea 2) in care mergi la scoala dar te pun ei sa stai intr-o clasa cu alti suspendati si sa frecati menta pana la 11:30 cand vine un gardian sa va escorteze afara din cladire. N-am obiectat nimic si mi-am acceptat pedeapsa, care urma sa fie saptamana urmatoare. Ziua urmatoare nu m-am dus la scoala si mi-am facut o motivare falsa (Photoshop la greu) ca sa nu mai urle la mine. Asa ca ma duc eu linistit la In-House si in cateva minute vad pe una dintre directoare ca intra in clasa cu un prof de-a meu cu motivarea in mana si rosie la fata (i-am aratat motivarea la prof cu o zi in urma, s-o prins ca-i facuta si o stat pana urmatoarea zi sa se decida daca o duce sau nu). Asa se face ca mi-or mai dat 5 zile de In-House (asta se numeste Principal Suspension), m-or data afara din echipa scolii de volei unde eram co-captain si multe alte magarii. Acuma intrebarea castigatoare este: Cum ma schimba asta pe mine? Cum ma face 7 zile de stat intr-o clasa si absent de la ore sa ma schimb in ceva mai bine? Poate ministrul educatiei vede un beneficiu in procedeu asta dar adevarul este ca nu exista nimic positiv in sistemul asta. Comentati ca vreau pareri.

16 Comments:

At 4:58 AM, Blogger Phill Xander said...

hahaha. tare

 
At 4:19 PM, Blogger TudorC. said...

mersi alex, foarte misto smecheria dar deocamdata nu am nevoie sa fac asa ceva mai ales in scoala mea...mai am un an si plec...

 
At 9:49 AM, Anonymous Anonymous said...

imi pare rau pentru tine ca nu ai facut o motivare mai buna :D... si eu am jucat volei in liceu, pacat ca te-au dat afara. aia mi se pare cel mai naspa.
sunt sanse sa te ia inapoi in echipa?

cat despre sistemul de detention - nu stiu mare lucru despre el, da asa "din afara" mi se pare o prostie

 
At 2:53 PM, Anonymous Anonymous said...

Pai... cum sa spun... si atunci cand freci menta, e un lucru greu de acceptat... eu cel putin daca nu am nimic de facut pentru o perioada mai mare.. de cateva ore... daca nu gasesc ceva... pur si simplu o iau razna...

Banuiesc ca ei cam asa gandesc... dar vorba romanului de mine... "li s-a urcat mc`donalds-ul la cap"... sau vorbesc e-urile din ei...

Apropos... phillip... cu ce s-a ales...?!?! (mood)

 
At 6:55 PM, Blogger TudorC. said...

haha phillip o scapat....

 
At 3:18 AM, Blogger Phill Xander said...

Mood...in sfarshit un semn de viata de la tine.

 
At 3:10 PM, Anonymous Anonymous said...

Ce sa zic Cucule,mie si din filme mi se parea absolut stupida faza asta cu detentia da imi inchipui ca ei cica vad un sens in asta.Partea cu voleiul e mai naspa pt ca cu asta au lovit undeva unde cat de cat "doare" ca sa zic asa.....tot ce pot sa zic e ca eu as incerca sa gasesc ceva sa le-o coc si eu inapoi.Din pacate nu iti pot sugera ceva concret da poate tu fiind acolo la fata locului ai avea idei....Si chiar dak mai ai numai un an ar putea fi ceva pt cand termini....:)...Ca sa fie mai dulce iesirea de la scoala:)

 
At 11:50 AM, Anonymous Anonymous said...

hmm...daca e asa de aiurea si atata incultura acolo, la ce mai stai?

 
At 7:53 PM, Anonymous Anonymous said...

te schimba pentru ca...poate inveti din greseli si data viitoare te gandesti de doua ori inainte sa faci o prostie. ce nu inteleg e de ce scrii ca si cum tu ai fost victima, cand ti-ai facut-o cu mana ta, ca "roman ce esti" cum spui tu insuti. data viitoare, trece putin in revista tot ce ti s-a intamplat nasol pana acum, si hotaraste-te daca merita sa-ti faci o scutire falsa in loc sa te duci pur si simplu la scoala.
scuze Tudore, dar la treaba asta unora dintre noi ne e greu sa-ti dam dreptate. americanii astia nu-s cei mai tari pentru ca au reguli proaste si-s ei prosti....doar esti in america cu un scop, nu?

 
At 10:15 PM, Blogger TudorC. said...

care - daca tu crezi ca stand intr-o clasa de la 8 la 11 30 facand nimic te schimba si faptu ca te tin ei insusi de la ore, care poti sa zici ca ii doar un alt fel de chiulit doar ca ii "legal". Am scris asta ca sa arat ce cred eu ca e o gaura in sistem si nu face nimic sa schimbe situatiile in bine. Am intrebat-o si pe profesoara care ne supraveghea daca crede ca aduce ceva bun in-houseul si a zis categoric nu, dar nu vine de la ea ci de la sistem si e si normal sa nu conteste nimic pentru ca ia mai multi bani pe ora stand in in-house

 
At 1:48 PM, Anonymous Anonymous said...

n-am zis ca-s de acord cu in-house-ul, sau ca-l sprijin. e o mare prostie, nici eu nu vad cu ce ne-ar putea ajuta sa stam degeaba intr-o clasa drept "pedeapsa". dar imi sustin ideea ca, fiind o pedeapsa, are rolul de a te invata sa nu mai faci acelasi lucru pe viitor, ca sa nu mai primesti aceasta pedeapsa de rahat.
si stiu ca te gandesti acum "uite si prostu' asta, nici nu ma cunoaste, habar n-are, si-mi da sfaturi," dar...dar. o las aici.
din orice se invata. si poate sistemul asta de invatamant are lipsuri si gauri multe, dar o duci bine in america, si nu te-ai intoarce in romania, nu?
asa ca ce rost are sa-ti pierzi timpul in in-house, cand poti sa stai la ore de la 7:30 la 1-2, cand iesi tu, si poate o sa dea rezultate, si n-o sa mai fi asa suparat...

 
At 3:58 PM, Blogger TudorC. said...

foarte bine spus *care* da sa nu mai zici ca "uite si la prostu ala" ca de-aia is comments ca sa comentezi si te incurajez sa iti exprimi parerea oricare ar fi. Normal ca mi-am invatat lectia dupa 7 zile de inhouse (am si murit acolo) cand puteam linistit sa imi vad de scoala fara atatea complicatii dar au cam exagerat cu tot tamtamu asta asta imi era punctu. Faza e ca is multi in clasa aia care nu isi invata lectia si parca nu stiu mai mult si tot fac tampenii peste tampenii si iara is bagati acolo si iara fac da nimeni nu le vorbeste.

 
At 6:03 PM, Anonymous Anonymous said...

e, pai asta e problema...ca sunt multi care intra si ies in detention fara nici o problema, pentru ca nu le pasa. pur si simplu. pentru multi, scoala n-are nici o importanta, pentru ca o sa se duca sa munceasca la taticu in magazin sau sa spele podele in walmart. si pentru aia, asta e viata, si multora le place, ca n-au decat preocupari insipide.
dar tu, ca om care se duce la scoala cu un scop [acela de a reusi in viata, presupun], ar trebui sa stii mai bine. si ma bucur ca ti-ai invatat lectia, si sper sa nu ti se mai intample la fel.
trebuie doar sa intelegi ca tamtamu' despre care vorbesti nu e creat pentru cei ca tine, care fac o tampenie minora din cand in cand, ci pentru cei pe care ii vad aia de la dean in fiecare saptamana. si atunci sunt obligati sa ii trateze pe toti la fel, ca sa-si pastreze autoritatea.

 
At 9:49 PM, Blogger TudorC. said...

ai foarte mare dreptate. presupun ca esti aici de ceva timp. faza asta a fost unpic imatura din partea mea si stupida data fiind situatia in care eram (bad timing). oricum mersi pentru comments si pentru timp -care-

 
At 8:09 PM, Anonymous Anonymous said...

imi place cum m-ai trimis la plimbare :)))
take care, go to school ;)

 
At 11:29 AM, Anonymous Anonymous said...

LOL

 

Post a Comment

<< Home