Thursday, February 16

Ebay.ro?


Cu cateva posturi in urma am descoperit ca Amazon a deschis o filiala in Romania, mai precis la Iasi. Se pare ca si Ebay vor sa vina pe plaiurile noastre mioritice pentru a dezvolta e-comertul romanesc.

"Saptamana trecuta, un val de evenimente IT related a lovit Romania. Azi in cadrul conferintelor sustinute in cadrul ROCS, am luat legatura cu reprezentantul Ebay in Europa Centrala si de Est (adica si pentru Romania).

Doing business online" s-a desfasurat marti, 22 noiembrie la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, unde o sala destul de mare s-a inflacarat pe teme legate de comertul electronic. Beneficiind de prezenta Romcard, autoritatea tutleara in domeniul platilor electronice, dar si de reprezentanti ai celor doi procesatori, cei prezenti au dezbatut chestiuni legate de standarde, securitate, publicitate si alte asptecte ale comertului electronic in Romania. S-au vehiculat si cifre record: 20 milioane de dolari americani cheltuiti intr-o singura luna (august 2005) in magazinele virtuale romanesti, dar si zecid e mii de carduri romanesti folosite in aceste tranzactii, lucru care demonstreaza ca e-commerce-ul este intr-un proces evolutiv evident.

Joi, in cadrul ROCS, am putut asista la o dezbatere la fel de interesanta pe tema securitatii in domeniul informatic in Romania. Gheorghe Serban, reprezentant oficial al ANISP, a aratat pe larg evolutia in paralel a Internetului si a securitatii informatice in Romania si in lume. De asemenea, mai multi invitati au prezentat aspecte practice legate de securitatea datelor si de statutul Romaniei pe plan mondial din acest punct de vedere. Ca o concluzie, implicarea ministerului de resort in adoptarea unei legislatii pro-IT (Legea Comertului electronic etc) a dus la crearea unui mediu de afaceri IT in continua dezvoltare, in paralel cu reducerea criminalitatii informatice (fenomen in scadere vizibila in ultimii ani).

Reprezentanta Ebay in Romania, Adelana Spantila, a aratat ca prezenta in Romania a gigantului american este un semn de recunoastere a importantei pe care aceasta piata a Europei Centrale si de Est, inca nevalorificata, incepe sa o aiba in ochii marilor business-uri online la nivel mondial. Desi nu a vrut sa dea publicitatii mai multe detalii referitoare la viitoarele actiuni ale Ebay pe teritoriul romanesc, oficialul Ebay a mentionat ca in afara lucrului cu autoritatile privind lupta antifrauda (Ebay fiind una din tintele preferate ale criminalilor informatici prin actiuni de phishing, hacking si hijacking), Ebay are in vedere si dezvoltarea de relatii cu business-urile IT locale."

Arbo Media / 27.11.2005

2 Comments:

At 7:32 AM, Blogger T said...

Ce mai vor si e-bay? Da-in spanacul virtual. Sa ramin in plasa lor.

 
At 5:37 AM, Anonymous Anonymous said...

yo astept de f mult timp deschiderea ebay.ro...daca te descurci reusesti sa faci bani frumosi...acum lucrez cu ebay.com dar imi e f greu ca tre' sa ai pe cineva in state ca f greu gasesti sa se trimita direct in Rom...Cand se deschide?In ce interval de ani('08,'09,'10)?
r.u. taci draq daca nu te pricepi...

 

Post a Comment

<< Home