Friday, January 6

IT-ul si Romania

Image hosted by Photobucket.com

"Romania - 6th place in the world and 2nd place in Europe in terms of professional competence and intellectual training."
Romania - Locul 6 in lume si locul doi in Europa in materie de competenta profesionala si pregatire intelectuala.
In concordanta cu un sondaj global de IT IQ realizat de Brainbech, Romania este pe locul intai in Europa cu peste 16, 000 de certificari IT in 2001, urmat de Marea Britanie cu aproape 15, 000. Sondajul s-a facut in mare parte pentru certifcate de progamare: C, C++, HTML, Java, Javascript, Linux, Unix, Visual Basic, XML si multe altele.

Image hosted by Photobucket.com

Comunitatea Romana din sediul Microsoft
Peste 300 de romani lucreaza pentru Bill Gates in Redmond, Oregon. Cea mai elocventa achizitie a calitatii si creativitatii Romanesti facuta de Microsoft este tehnologia RAV (Reliable Anti Virus) a companiei GeCad. GeCad a fost infiintat in 1992 cu sediul la Bucuresti dar dupa achizitia Microsoft a migrat complet in sediul Microsoft din Redmond. Bill Gates este foarte incantat de programatorii romani si spune ca este obijnuit sa auda engleza vorbita cu accent romanesc prin campus.
CEO-ul Microsoft, Steve Balmer, afirma: "Sistemul educational roman se deosebeste prin calitate, acest fapt fiind recunoscut international.".In 2002, o companie Romaneasca a primit premiul "Cel mai inovativ produs" de la cea mai importanta competitie Europeana pentru excelenta si inovatie IT, European Information Society Technologies Awards, pentru programul antivirus care l-au creat.
Pierre Audoin Consultants (PAC) au realizat un reportaj care claseaza Romania printre primii in Europa la software development. Densitatea absolventilor de Informatica pe 1000 de locuitori este considerabil mai mare decat cea din Statele Unite, de cinci ori mai mare ca in Rusia, si aproape de sapte ori mai mare decat cea a Indiei. Romania are o istorie indelungata in educatie si cercetare pe toate planurile software si inginerie, cu 116 universitati din care 36 au profil de Informatica. Absolventii romani sunt multilinguali (locul intai in Certificatul de Proeficienta de la examenul de engleza a Universitatii Cambridge) avand abilitati de clasa mondiala.
Conform Asociatiei Est Europene de Traduceri "Romanii sunt cei mai buni vorbitori de limbi straine din Europa". Un studiu facut de aceasi asociatie arata ca 60% din romani vorbesc o limba straina, de obicei engleza. 25% vorbesc 2 limbi si 4% mai mult de doua. In ciuda conditiilor de viata mult mai ridicate, alti Europeni sunt mult in urma Romaniei pe plan lingvistic. Doar 40% din Germani, 35% Francezi si 25% Engleji au invatat o limba straina.

Ref
AbsoluteITSolutions
RAV
Offshore Romania
Global IT IQ

1 Comments:

At 8:09 AM, Anonymous Anonymous said...

ce folos?

 

Post a Comment

<< Home